Felső-Ausztria csodái - Salzkammergut tavai I.

Az utóbbi időben kicsit (nagyon) sok a meló a unkahelyemen, és lassan többet vagyok a cégnél, mint otthon, így nagyon kapóra jött a négy napos húsvéti hosszú hétvége, amit nem is töltöttünk tétlenül. Kikapcsolódás gyanánt Ausztriába, Salzkammergut régióba utaztunk, ahol csodás tájakat láttunk rengeteg heggyel, tóval, kedves kis településekkel, és kellemes túrázgatással, városnézéssel töltöttük el a négy napot.




Az utazás első megállóhelye Grundlsee volt, ahol először nyerhettünk betekintést a kedves kis hegyvidéki települések varázslatos miliőjébe. Tele volt cuki házikókkal, csodaszép virágos kertekkel, és precízen hasogatott és elrendezett farakásokkal. Körülbelül 1,5-2 órácskát sétálgattunk a tó partján és gyönyörködtünk a meseszép tájban.














Második megállónk Altausseeben volt, ahol szintén lenyűgöző táj fogadott minket. Ez egy lényegesen kisebb tó volt, de itt is elsétálgattunk körülbelül fél-1 órát és nem győztünk betelni a szemünk elé táruló kristálytiszta tó és óriási hegyek látványával.  








Bad Gosiern környékén megállva vetettünk egy pillantást a másnapi úticélunkra, a Hallstatti tóra, és Abersee felé vettünk az irányt, ahol a szállásunk volt. 



Ismét szuper szállást sikerült kifognunk, kedves háziakkal, ingyen pálinkával és csodás kilátással a hegyekre. Miután megérkeztünk és szusszantunk kicsit sétáltunk egyet a környéken a Wolfgangsee partján, ahonnan szép kilátás nyílik a tó túlpartján fekvő St. Wolfgangra.

















Este pedig megnéztük még a naplementében szintén a Wolgansee partján fekvő St Gilgent. 






Jártatok már a Salzkammergut régióban?

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Instagram

Üdv a világomban! ( :

Timi vagyok, természetkedvelő, lelkes (amatőr) fényképezőgép kattogtató.
A blogon a férjemmel, a #keménymag-gal, valamint a Béres-Péceli Tátra túra teammel tett külföldi és belföldi utazásainkról, túráinkról, olvashattok képes élménybeszámolókat.
Ha tetszik amit itt találsz és szeretnél értesülni a friss posztokról itt tudsz feliratkozni. -->