A Lengyel Tátra völgyei - Chochołowi-völgy

December elején volt alkalmunk egy két hétvégét is Zakopánéban tölteni, de sajnos az első hétvége elég rövidke volt, így csak egy nap tudtunk túrázni. Akkor a Chochołowi-völgy lett az úticélunk, mert ott még nem jártunk és az útikönyv csupa jót írt róla. Igazi családos kellemes kis túra, ami nem igényel semmi extra felszerelést. Többen konkrétan táska nélkül indultak neki az útnak... :D Ezen én mindig csodálkozom. Sosem tudom én vagyok amatőr, hogy egy egész hátizsáknyi cucc van nálam, vagy azok akik semmit nem visznek magukkal...  


A völgy kb 8 km hosszú, az út végig könnyen követhető (zöld jelzés), eltéveszteni sem lehet. Könnyed tempóban, kb 2,5 óra sétával lehet elérni a Szürke rétről a Chochołowi tisztáson lévő menedékházat. Utunkat végig óriási fenyők kísérik, akkorák, hogy olyan érzésünk van, mintha az óriások földjén járnánk... Fantasztikus élmény volt a friss porhóval vastagon fedett gigászi fenyők között sétálni, és törpének érezni magunkat ebben a meseerdőben. 
























A túra számszaki adatai:

- a túra időtartama: kb 4,5-5 óra
- a túra hossza: kb 16 km
- szintemelkedés: kb 220 m


A térképen a Siwa Polana (Szürke rét) parkolóból indul a túra útvonala és végig a zöld jelzést követve lehet bejárni a Chochołowi-völgyet, egészen a menedékházig. A szintemelkedést szinte nem is érezni, annyira kicsi az emelkedő dőlésszöge. Ha könnyed kis túrára vágytok csodás környezetben a lengyel Tátrában, akkor bátran ajánlom ezt a völgyet, mert mesés élményben lehet részetek kis erőfeszítéssel. :)

Részletes leírást a ITT találtok a menedékházról és ITT a völgyről.


Jártatok már a Chochołowi-völgyben?

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Instagram

Üdv a világomban! ( :

Timi vagyok, természetkedvelő, lelkes (amatőr) fényképezőgép kattogtató.
A blogon a férjemmel, a #keménymag-gal, valamint a Béres-Péceli Tátra túra teammel tett külföldi és belföldi utazásainkról, túráinkról, olvashattok képes élménybeszámolókat.
Ha tetszik amit itt találsz és szeretnél értesülni a friss posztokról itt tudsz feliratkozni. -->